Akkuş Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Akkuş Ziraat Odası > Haberler > AKKUŞ ZİRAAT ODASI GAP GEZİ TURU

AKKUŞ ZİRAAT ODASI GAP GEZİ TURU

Tokat ilindeki teknik ziyaretleri tamamladıktan sonra ekibimiz Sivas İlimize gitmek üzere Tokattan ayrıldı. Sivas’ta tarihi yerler gezildi.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet KAYA, gerek modern tarım tekniklerini yerinde görmek gerekse doğu bölgemizdeki kültürümüzü tanımak, tarihi, turistik yerlerimizi görmek amacıyla 10-13 Temmuz tarihinde bir gezi düzenlemiştir. Geziye Başta DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE, İlçemiz Akkuş Meslek Yüksel okulu Öğretim görevlileri, İlçemizin ileri gelen Kurum amirleri, Yönetim ve Meclis Kurulumuzun bazı üyeleri, 23 adet mahalle muhtarımızla birlikte toplam 45 kişilik bir ekip katılmışlardır.

Gezimize öncelikle Tokat ilimiz ziyaret edildi. Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesinin değerli hocalarıyla birlikte Üniversiteye ait modern seralar, meyve bahçeleri ve diğer kurulan deneme bahçeleri ziyaret edilerek bilgiler alındı, daha sonra Tokat İlimizde bulunan Büyük bir hayvan işletmesinde ziyaretlerde bulunuldu buradaki süt sağım merkezi ziyaret edildi, hayvan işletmesinde yapılan diğer çalışmalarla ilgili teknik bilgiler alındı.

Gezi ekibimizden sorulan  sorulara yetkililer tarafından cevap verildi. Tokat Tarımsal Araştırma Enstitüsü ziyaret edildi, burada müdürlük tarafından sunumlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi, burada bulan denemler, yapılan çalışmalar, meyve bahçeleri ziyaret edildi.

Tokat ilindeki teknik ziyaretleri tamamladıktan sonra ekibimiz Sivas İlimize gitmek üzere Tokattan ayrıldı. Sivas’ta tarihi  yerler gezildi.

Daha sonra gezimiz Malatya ilimizde devam etti Malatya İlimizde Dondurma Fabrikası ve Besi Hayvan İşletmesi ziyaret edildi, yetkililerden teknik bilgiler alındı.

Gezimizin birinci günü Adıyaman İlimize gelerek bitmiş oldu. Geceyi Adıyaman İlinde geçiren ekibimiz gezinin ikinci günü Sabah güneşin doğuşunu izlemek o muhteşem, eşsiz doğa harikasını görmek üzere Nemrut Dağına tırmandı.

Gün içerisinde Adıyaman İlimizde bulunan modern Tarım işletmeleri ziyaret edildi, buradaki tarihi ve kültürel değerlerimiz ziyaret edilerek bilgiler alındı.

Daha sonra yolculuğa Urfa İlimize gitmek üzere devam edildi. Urfa İlimiz de Harran, Ceylan Pınarı, Atatürk  Barajı ve burada bulunan büyük modern sera işletmeleri, fıstık bahçeleri, pamuk tarlaları yerinde ziyaret edildi yapılan tarım yerinde görüldü.

Gezimizin ikinci günü akşamı Urfa İlinde muhteşem bir akşam geçiren ekibiz gezimizin son günü Gaziantep İlimizi ziyaret etmiştir.

Gezi ekibizi Gaziantep İlimizde Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gaziantep ili ve Şehitkamil İlçesi Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit bey yönetim kurulu ve meclis kurulu tarafından karşılanmışlardır.

Araştırma enstitüsü  çalışmaları, fıstık fidanı yetiştirilmesi, fıstık bahçeleri hakkında bilgiler alan ekibimiz buradaki fıstık bahçelerini, yapılan tarımsal çalışmaları yerinde görerek bilgiler almışlardır.

Oda başkanı Cuma Yiğit Bey ziyaretten duymuş olduğu mutluluğu gezi ekibimizle ve Oda Başkanımız Ahmet KAYA ile paylaşmışlardır. Gaziantep İlimizdeki tarihi ve kültürel mekanların ziyaret edilmesinden sonra gezimizi tamamlayan ekibimiz İlçemize geri dönmüştür.

Oda başkanımız Ahmet KAYA geziyle ilgili, gezimizin dolu dolu geçtiğini, tarım ve hayvancılık adına yapılan birçok çalışmayı yerinde görme imkanı bulduklarını gerçekten gezinin amacına ulaştığını çok faydalı, bir o kadar da eğlenceli bir gezi olduğunu söylemiştir. Geziye katılımı sağlayan Başta DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE beye, öğretim görevlilerimize ,ilçemizin kurum amirlerine, esnaflarına, sivil toplum kuruluşlarına, yönetim ve meclis kururlu üyelerimize ve değerli muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum.

Ahmet KAYA

Akkuş Ziraat Odası

Yönetim Kurulu Bşk.