Akkuş Ziraat Odası > İlaç ve Gübre Bayii

İlaç ve Gübre Bayii

Yıllardan beri Ziraat Odamız adına çiftçilerimizin menfaatine sunulacak tarım ilaçları ve tarım makineleri alım satım bayiliği alınamamış ve çiftçilerimiz bu hizmetten mağdur edilmişlerdir. Biz yeni yönetim olarak Ahmet KAYA başkanlığında çiftçilerimizin menfaatine Sunulmak üzere Tarım İlaç ve Makineleri Bayii aldık. Akkuş ilçe merkezine Salman ve Akpınar Beldelerine ilaç ve tarım makineleri alım-satım dükkânlarımızı açarak çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Çiftçilerimizin mağduruyetini bildiğimizden fiyatlarımızı piyasa fiyatlarının altında tutmaktayız. Bayilik alınmadan önce Ünye, Niksar, Terme, Erbaa ilçelerinden ilaç temin etmekte olup maliyeti yüksek olmaktaydı bu fiyatları aşağı çekmekle odamız olarak çiftçilerimize sahip çıkmaktayız.

GÜBRE BAYİİLİĞİ

Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı olarak Bursa Gemlik Gübre fabrikası ile temasa geçilerek gübre alım satım bayiliğini alarak 2007 yılı gübre sezonunda satışlara kota koyarak odamızın da menfaatlerinde ön planda tutarak piyasanın çok altında çiftçilerimize gübre satmıştır. Odamız olarak 2007–2008 yıllarında çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için muhtarlarımıza resmi yazı yazarak köylülerimizin hangi markada ne kadar gübre kullanacağını Başkanlığımıza yazılı olarak bildirmeleri durumunda gübre satışları merkezden değil de çiftçilerimizin ayağına yani ikamet ettikleri köylere kadar gönderilip teslimatlar bir zat kapılarında yapılacak olup piyasanın altında oda olarak gübre satışları yapılacaktır.