Akkuş Ziraat Odası > Haberler > FASULYEDE ORGANİK TARIM PROJESİ TOPLANTISI

FASULYEDE ORGANİK TARIM PROJESİ TOPLANTISI

Toplantıda ayrıca nasıl fasulye üretimini arttırabiliriz konusu hakkında görüşmeler yapıldı,Fasulye yetiştiriciliğinin en önemli unsuru Sulama konusu konuşuldu.Boşa akan dere sularının üretim alanlarına kazandırılması ile ilgili Büyük Şehir Belediye Başkanımızla bir toplantı yapılması kararı alındı.

28/06/2017 Tarihinde Başkanlığımızda Oda başkanımız Ahmet Kaya ve Fasulye yetiştiriciliği yapılan Meyvalı, Yeşilgüneycik, Çukur, Külekçili, Ceyhanlı, Çavdar, Kurtboğaz,Koçcuvaz,Damyeri,Yukarıdüğencili,Aşağıdüğencili,Çamlıca,Kemikgeriş,Yolbaşı,Gökçebayır,Merkez,Ormancık  toplamda 17 mahalle muhtarımızla Fasulyede organik tarıma geçiş ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

İlçemizde Sertifikasyon giderleri  DOKAP Başkanlığımızca karşılanacak olan Organik Fasulye ile yapılacak olan büyük proje hakkında Oda Başkanımız muhtarlarımıza bilgiler vermiştir.Organik fasulye yapan 500 çiftçimizin  sertifikasyon giderleri DOKAP Başkanlığınca karşılanacaktır.Sertifikasyon işlemleri  sırasında fasulye üretim alanlarının Likya Organik firması  uzmanlarınca kontrolleri yapılacak buna göre sertifikaları hazırlanacaktır.

Organik olarak belgelendirilen fasulyenin değeri de,fiyatı da artacaktır.Çiftçilerimiz için büyük bir gelişme olacaktır.

Ayrıca Akkuş Şeker  Fasulyesinin pazarlanması ile ilgili  Carrefour Mağazalar zincirinin fasulyemize talip  olduğu müjdesini muhtarlarımıza veren Başkanımız Ahmet KAYA,yapmış olduğu görüşmeler ve istenilen şartları muhtarlarımıza iletmiş, anlaşma sağlanması durumunda İlçemizde   üretilen Akkuş Şeker Fasulyesi Kendi adıyla,Kendi paketiyle 4 büyük ilde (Ankara,İstanbul,Antalya,İzmir) toplam 160  Carrefour Mağazasında satışa sunulacaktır.

Toplantıda ayrıca nasıl fasulye üretimini arttırabiliriz konusu hakkında görüşmeler yapıldı,Fasulye yetiştiriciliğinin en önemli unsuru Sulama  konusu konuşuldu.Boşa akan dere sularının üretim alanlarına kazandırılması ile ilgili Büyük Şehir Belediye Başkanımızla bir toplantı yapılması kararı alındı.

Bunun dışında yine fasulyemizle ilgili olarak 2017 hasat sezonunda fasulye alım fiyatı için yapılan istişare sonucu Oturak fasulye için 13,00 TL,Çangal Fasulye için  16,00 TL  olması ile ilgili bir karara varıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Fasulye ile ilgili söylenecekler bittikten sonra söz alan Aşağıdüğencili Muhtarımız  İlçemizde yapılan hayvancılık la ilgili özellikle süt inekçiliği yapan çiftçilerimizin sütlerinin değerlendirilmesi,soğuk hava deposu,peynir fabrikası kurulması konularını Başkanımızla paylaştı,Başkanımız gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi.

Ayrıca yine çiftçilerimiz için önemli olan kredi kullanımıyla ilgili,Kurtboğaz muhtarı yaşanan sıkıntıları dile getirdi.Kredi kullanma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Toplantı sonunda Oda Başkanımız Tarımın her dalında çiftçilerimizin ve İlçemiz adına yapılacak olan tüm işlerle ilgili her zaman hazır olduğunu muhtarlarımızla devamlı istişare içinde bulunarak çok güze projelere imza atacaklarını dile getirerek katılım sağlayan tüm muhtarlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmişlerdir.